More Website Templates @ TemplateMonster.com - August11, 2014!

Cursuri de kiteboarding - pentru cei ce isi doresc o vacanta altfel.

cursuri de kite

Putini sunt cei care au aflat despre acest sport si nu s-au visat alunecand pe apa purtati de vant.

Kiteboardingul (sau kitesurfingul) este un sport relativ nou care a cunoscut o dezvoltare reapida. Echipamentele si tehnicile au evoluat astfel incat acum este accesibil foarte multor persoane.

Daca deja ai ajuns pe aceasta pagina, dorinta ta exista si de aici nu mai trebuie decat sa faci un curs complet pentru a practica acest sport in siguranta. Daca nu esti inca hotarat / hotarata, poti incerca numai un curs introductiv dupa care vei decide tu daca iti doresti mai mult sau nu.

Eu am inceput sa practic aceste sporturi din anul 2008 cand am inceput cu snowkiting (pe zapada cu snowboard + zmeu). Din 2009 fac kiteboarding si imi petrec 3-4 luni pe an in locatii de kite. In galeria foto vei gasi imagini cu mine practicand acest sport de unde iti vei da simplu seama despre nivelul meu de pregatire. Tot acolo vei gasi imagini care iti vor arata nivelul de pregatire al unora dintre cursanti la sfarsitul cursului.

Pentru ca toata viata din jurul acestui sport, este o poveste foarte frumoasa, ti-am pregatit in aceeasi galerie foto si fotografii care iti prezinta acest mod de viata.

MODULE SI VARIANTE DE CURSURI DE PREGATIRE

Curs de initiere "Discovery Kiteboarding" - 1 ora - pret: 50 EUR

Acest curs este destinat celor care nu sunt decisi sa faca un curs omplet si celor care vor sa descopere acest sport si sa invete ce inseamna si cum functioneaza un zmeu. Pe parcursul unei ore veti primi informatii teoretice privind vantul si directia acestuia, setarea unui zmeu mic de antrenament si manuirea acestuia asa cum se manuieste si unul mare.

Echipamentul este inclus

Curs initiere incepatori - 12 ore (3-5 zile) - pret: 450 EUR

Acest curs este destinat celor care doresc sa porneasca de la zero si sa parcurga pasii de instruire necesari pentru a deveni un practicant independent. Cursul este structurat pe 3 module, fiecare modul avand o durata de 4 ore.

Tot echipamentul este inclus(zmee, harness, placa de kite, bara)

Modulul 1 - Kite control Cunoasterea acestui sport si manuirea zmeului.

Pe parcursul acestui modul de 4 ore veti invata notiuni introductive, elemente de siguranta si meteo, cunoasterea si setarea echipamentului, semnalizari / limbaj specific, manuirea zmeului, lansari si aterizari controlate.

La sfarsitul acestui modul veti putea manui in siguranta un zmeu si veti putea face lansari si aterizari controlate ale zmeului

Modulul 2 - Body dragging - alunecarea pe apa controlata fara placa folosind puterea zmeului.

Pe parcursul acestui modul de 4 ore vei invata sa folosesti puterea zmeului pentru a te deplasa prin apa si tehnici de auto salvere (self rescue).

Vei invata sa recuperezi placa de kite in cazul in care o pierzi in apa urcand in vant in folosind zmeul

Modulul 3 - Water-start - Ridicarea pe placa de kite si alunecarea cu placa pe apa.

Pe parcursul acestui modul cei invata sa te urci pe placa de kite si sa aluneci cu aceasta controlat pe apa folosind puterea vantului. Durata modulului este de 4 ore.

Ore individuale - 45 EUR / ora

In cazul in care nu ai terminat cursul in alte locatii cu alti instructori sau in cazul in care doresti sa iti perfectionezi stilul ajutat de un instructor si folosind echipamentul acestuia, poti lua ore individuale de kite.